sunnuntai 9. elokuuta 2015

Toukkapussi ja pikkusiskon sukat

Viime aikoina olen ollut hieman laiska neulomisen suhteen. Joka päivä olen kyllä neulonut mutta ongelma tuntuukin olevan siinä että viellä eilen minulla oli 12 neuletta työnalla. 12. taitaa olla uusi ennätys! 6 paria sukkia, 2 shaalia, yksi hame, mekko ja yksi pari kynsikkäitä... ja tietysti eilen valmistunut toukkapussi!

Toukkapussin teko on aina omalla tavallaan hauskaa mutta en usko että jaksaisin jatkuvasti olla sellaisia tekemässä. Minun mielestäni kun pelkän resorin neulominen on harvinaisen tylsää ja yksitoikkoista. En edes pidä tavallisten perussukkien tekemisestä ellei niitä tee jämälangoista. Mutta sain kuin sainkin toukkapussin tehtyä. Langoiksi valittiin 7 veljestä ja sukupuolineutraalit värit sillä ystävän lapsenlapsen sukupuolta ei selvitetty odotusaikana joten väreiksi tuli tyypilliseen tapaani vihreää ja harmaata. Noudatin pussin teossa muuten ohjetta mutta hupun päättelin eri tavalla. Tein lyhennettyjä kierroksia kunnes hupussa oli tarpeeksi pituutta ja päättelin kitchener stitchillä.

Ohje: toukkapussi
Langanmenekki: 201g
Aloitettu: 15.7
Valmis: 8.8


Lisäksi facebookin puolella seuranneet ovat varmasti huomanneet Melina-sukat jotka tein pikkusiskolleni viime kuun puolella. Sukat ovat itse suunnitellut sillä halusin jotain persoonallista siskolleni.

Päätin tehdä sukat Kotikulta Sukkalangasta joka olikin aivan ihanaa neulottavaa. Hieman ehkä liian paksua omaan makuuni mutta ainakin tuli lämpöiset sukat. Pikkusisko ilmoittikin pontevasti sukat saadessaan että minä  joudun neulomaan hänelle viellä kymmenen paria lisää ja isosiskomme toiset kymmennen paria. Ehkä sitä viellä muutamat sukat ehtii ennen joulua tekemään, mutta tuskin nyt sentään kymmentä paria, varsinkin kun noita muitakin neuleita olisi työn alla.

Seuraavista valmistuvista sukista tuskin tulee kovin nopeasti kuvaa sillä ne lähtevät kansainväliseen sukkavaihtoon. Postauksen teen varmaan sitten kun sukat löytävät omistajansa.

Ohje: Omasta päästä
Langanmenekki: 79g
Lanka: Kotikulta sukkalanka
Aloitettu: 20.7
Valmis: 22.7


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti