sunnuntai 12. huhtikuuta 2015

Kehräystä

Välillä jotain muutakin kuin pelkkää neulomista. Olen pitkään jo haaveillut rukista tai värttinästä sillä langan tekeminen itse on kiinnostanut jo pidemmän aikaa. Niimpä ryhdyinkin tuumasta toiseen ja teetätin paikallisella työpajalla itselleni värttinän ja tilasin hieman kuituja.  Odotellessa postista merinovillaa testasin pienen pätkän ihan puhtaalla puoliverisen norjalaisen metsäkissan karvalla, tulos nähtävissä ensimmäisessä kuvassa.

Kissankarvaa kehrättynä.

Merinovillaa
 Nämä ihanuudet saapuivat postissa tällä viikolla, suunnitelmissa oli käyttää koko viikko siivoten mutta eihän sitä joutanut kun nämä saapuivat. Harmaa tuli kehrättyä heti ensimmäisenä päivänä kokonaan. jälki oli erittäin epätasaista ja saa nähdä mitähän siitäkin mahtaa keksiä. Pääasia tässä oli se että sain tuotettua värttinällä yhtäjaksoisesti lankaa mikä on jo suuri saavutus.



Ensimmäinen vyyhti

Toisesta vyyhdistä ei valitettavasti ole kuvaa sillä unohdin täysin kuvata ja siirryin suoraan kehräämään vihreää villaa. Vihreää tein jo hieman vaakaammalla kädellä ja langasta tuli huomattavasti parempaa kuin ensimmäisestä kahdesta. Ohuempaakin onnistuin jo tekemään ilman jatkuvaa langankatkeilua ja kuitujen nykiminen nipusta alkoi sujumaan kuin itsestään. Samalla tuli todettua että 150g kuituja on aivan liian vähän kun jostain innostuu.  Lisäksi kuvassa näkyy mustat jooga sukat, jotka valmistuivat perjantaina mutta en ole vielä ehtinyt päätellä, saati kuvata sukkia, niistä sitten ensi kerralla paremmin, samoin kun kirjoneulesukista joita jo viimeksi täällä esittelin.







Tällä hetkellä työstän sinistä lankaa, josta yritän tehdä mahdollisimman ohutta. Tämän ajattelin jo kerrata, pääsepähän vihdoin testaamaan sitäkin tekniikkaa.



Lisäksi kuten edellisessä postauksessa mainitsin niin tein miesystäväni sikon aviomiehelle huopatossut sinisestä ja valkoisesta joki langasta mutta kuvat olivat hukkuneet. No he kävivät pääsiäisenä pyörähtämässä ja olivat ottaneet sukat mukaan että saataisiin tännekkin kuvaa niistä. näistä tuli omasta mielestäni hirveän sympaattiset. Lisäksi näitä huopatossuja ei voi tehdä kikattamatta kun ne näyttää niin hauskalle ennen pesua. Nämä siis on tehty lankahelvetin ohjeella, varressa valkoista 7 veljestä ja teräosassa jokea.


Mutta sitten onkin aika palata takaisin kehräämisen kimppuun. Tänään olisi tarkoitus tuhota vielä pieni pätkä tuota sinistä ja neuloa hieman nuita keskeneräisiä.

-keikku

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti