lauantai 28. maaliskuuta 2015

Joululahjoja

Ajattelin vihdoinkin ottaa itseäni niskasta kiinni ja päivitellä tekemiäni joululahjasukkia tännekkin. Tein kolmet sukat joululahjaksi, yhdet selbudeathit ja kahdet huopatossut. Selbudeathit tein miesystäväni siskolle, puna-mustana. Lanka oli muistaakseni dropsin baby merinoa joka sai minut yllättymään punaisen värin kirkkaudella. Näistä tuli kerrassaan kauniit sukat jotka olisivat kelvanneet jopa omaan jalkaan vaikka en erityisemmin punaisesta väristä tykkääkkään. 

Drops baby merino ja Gütermannin 9/o siemenhelmiä

 Valitettavasti näistä sukista ei ole kuin tämä yksi kuva. Loput ovat kadonneet mystisesti todennäköisesti puhelimen vaihdon aikana... Samoin näiden sukkien saajan aviomiehen huopatossujen kuvat ovat kadonneet. Mutta kuitenkin tein siis hänelle hopatossut valkoisesta ja sinisestä jokilangasta ja tein myös miesystävälleni samanlaiset sukat, tosin yksivärisenä lankahelvetin ohjeella.

Novita 7 veljestä varressa ja Joki terässä


 Sitten loppuikin aika kesken ja piti päättää mitä antaisin mieheni  muille sisaruksille ja hiedän puolisoilleen lahjaksi. Päädyin eräässä toisessa blogissa näkemääni ideaan. Nimittäin sukkalahjakorttiin.Sukkalahjakortteja annoin yhteensä 8 kappaletta ja tähän mennessä niistä on kolme valmistunut ja neljäs on työnalla.


Ensimmäisenä valmistuivat kuvassakin näkyvän lahjakortin toive, Jooga sukat. Aluksi vähän epäilin kun väritoiveena oli punainen, musta, harmaa tai valkoinen sillä yksikään väri ei juuri siullä hetkellä kiinnostanut. satuin kuitenkin löytämään Novitan Nalle Taika lankaa ja vaikka väri olikin violetti päätin tehdä sukat juuri kyseisestä langasta. Varsi on tehty Ravelrystä löytyvää tabula rasa ohjetta mukaillen ja mielestäni näistä tuli oikein nätit. 



Seuraavaksi valmistui nyöritetyt polvisukat nemiran nurkkauksen ohjeella, Toiveenä oli vain se että värejä saisi olla paljon. Sorruin helmikuussa ostamaan yhden kerän novitan sateenkaarta ja mietin pitkään mihin sen käyttäisin. Lopulta päätin kokeilla miten lanka toimisi näissä sukissa sillä pikkusiskoni oli myös vinkannut haluavansa nyörisukat ja sateenkaaren väreissä joten ajattelin että tulisipahan sekin testattua ennen kuin pikkusisko saa tarvittavat langat toimitettua minulle. Näihin ihastuin kyllä itsekkin, vaikka lanka olikin hieman pettymys kun muutamassa kohdassa väri ei ollut tarttunut oikein ja oli valkoisia kohtia. noh pikkuvikoja.

7 veljestä ja 7 veljestä Raita

Eilen illasta sain viimeisimmän lahjakortti työn valmiiksi. Toiveena oli unisukat, väreillä ja muilla ei juurikaan ollut väliä. Toiveissa oli vain sukat jotka olisi helppo potkia pois jaloistaan kun varpaat on lämminneet tarpeeksi. Etsin mallia ja lankaa tätä työtä varten aika pitkään. Lopulta Dropsin sivuilta löytyi ohje nimeltä Belinda's dream socks ja siitähän se sitten lähti. Lanka vain puuttui ja kun tiesin ettei unisukkien tarvitse olla mitenkään ultimaattisen kestävät, päätin tehdä sukat rose mohairista joka aiheutti oman päänvaivansa. Mutta pienen laskeskelun jälkeen sain mallin muokattua langalle sopivaksi ja sukat valmistuivat yllättävän nopeasti.













Nämä viimeisimmät eivät ole viellä päässeet uuteen kotiinsa mutta eiköhän ne vielä ehdi. Aloitin jo seuraavatkin joululahjasukat ja muutenkin töitä on taas useampi kappale valmiina, kuvaamatta ja päivittämättä tänne, puhumattakaan niistä jotka on tällä hetkellä työn alla, löytyy sormikasta, sukkaa ja villapaitaa keskeneräisten pinosta mutta niistä sitten myöhemmin, kunhan valmistuvat. Tässä kuitenkin pieni maistiainen tällä hetkellä työn alla olevista kirjoneulesukista.

Novita Nalle
~keikku

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti