maanantai 23. kesäkuuta 2014

Vanhoja töitä

Kuten viime kerralla lupasin tällä kertaa postaus koskee vanhoja, jo valmistuneita, neuleita. Olen tämän vuoden alusta asti seurannut neuletahtiani kirjaamalla jokaisen neuleen ylös ja tähän mennessä on valmistunut 22 työtä joista ei valitettavasti ihan kaikista ole kuvaa ja kuvien laatukin on vähän mitä sattuu.

Mutta asiaan, ensimäisenä haluan esitellä villapaidan jonka tein viime syksynä koulussa ollessani. Lankana toimi Novitan Mambo ja ohje on Dropsilta hieman mukailtuna. Tämä oli ihan hauska projekti kun joutui miettimään kuinka saa ohjeen toimimaan puolet paksummalla langalla.

Aivan joulun alla aloitin Novitan sukkalehdessä olleen mallin itseäni varten mutta lopputuloksen kanssa kävikin niin hassusti että sukista tuli aivan liian isot joten ne menivät M:lle. Tei nvielä näihin elämäni ensimmäisen ristiin vahvistetun kantapään ja väritkin tuntuivat omilta. Olen kuitenkin liian laiska purkamaan joten nämä taitavat jäädä tälläisiksi. vieläkin harmittaa kun nämä ovat aivan liian isot omaan koipeen, värit olisivat ainakin itseäni miellyttävät.


Sukkien jälkeen tein muutamat kynsikkäät ja yhden pipon mutta niitä ei valitettavasti ole tullut kuvattua. Tammikuussa tein myös tuttavani 6 vuotiaalle tytölle neljä paria säärystimiä ihan yksinkertaisella putkimallilla.  Lisäksi tuossa alemmassa kuvassa näkyy Dropsin Fabelista tehdyt kynsikkäät ja novitan impivaarasta tehdyt Ditherit, tykästyin tuohon malliin kovasti ja olen miettinyt että pitäisi varmaan jossain vaiheessa tehdä itselle samanlaiset.

Seuraavana esittelyyn pääsee rakas, ihana, hirmuisen työläs vortex shawl jonka tein, hieman vajaa kun olen, halkaistusta 7 veljeksestä. Aikaa tämän ihanuuden kanssa taisi mennä päälle 3 vikkoa kun langan halkominen osoittuikin hankalammaksi kuin ajattelin. Novitan 7 veljeksen lisäksi tässä oli myös impivaaraa(beige) ja Rosea (vaaleanvihreä)



 Seuraavana työn alle pääsi keväinen toppi. Langasta minulla ei valitettavasti ole mitään tietoa sillä löysin tämän ihanuuden kirpputorilta. Malli on otettu knitty.comista ja löytyy täältä. Tämä valmistui todella nopeasti, alle viikossa muistaakseni. Valitettavasti kun suomen kesä on ollut näinkin kylmä niin ei ole tätä päässyt käyttämään.

 Tämä työ valmistui 17.maaliskuuta. Tein tämän kesällä oleviin M:n siskon häihin joten tätä on vasta muutaman kerran sovitettu. Lankana toimi Dropsin Paris, joka oli aivan ihanaa kutoa, mukavan paksua lankaa ja neule valmistui yllättävän nopeasti. Malli löytyy täältä
Mekon kaveriksi tein myös sukat jotka tulevat todennäköisesti käyttöön jos kelit pysyvät tälläisinä vielä ensi kuussa. Sukat ovat hieman pidemmät kuin mallissa koska tahdoin että sukat ylttävät yli polven. Lankana toimi Dropsin Alpaca mix ja malli on täältä. Valittettavasti nämä ovat muutaman käyttökerran jälkeen niin huopuneet kantapäistä ja jalkapohjista mutta eiköhän niillä vielä yhdet juhlat tepastella.

Nämä seuraavat tein ystäväni lapselle jolle minun on jo pitänyt pitkään tehdä sukat. Aluksi otin hieman mallia yläosaan dropsin sivuilta mutta sitten päätinkin tehdä kääntövarren koska se oli omasta mielestäni viehättävämmän näköinen. Saaja vaikutti ainakin tyytyväiseltä ja olen itsekkin tyytyväinen siihen millaiset näistä tuli loppujen lopuksi.
Tämä seuraava oli erittäin mielenkiintoinen projekti ja itse asiassa toiset olisivat työn alla. On nämä sen verran tyylikkäät. Lanka oli ainoa mistä en näissä tykännyt, ei oikein iskenyt väri omaan silmään mutta itselleni nämä silti tuli tehtyä. Ihan vain mielenkiinnnosta. Ohje löytyy  täältä. Olin viimeiseen asti sitä mieltä että eihän näistä voi mitenkään tulla sukkia. 
 

Siinäpä nämä joista nyt tähän mennessä löytyy kuvat, jos sitä ensi kerralla pääsisi jo mahdollisesti esittelemään noita työn alla olevia. Lisäksi pitäisi aloittaa tuo löysäpipoisten neulojien Kyjy. Seuraavaan postaukseen taidankin tehdä listauksen näistä KyJy töistäni, joista en ole vielä yhtäkään kerennyt aloittamaan. Noh hitaasti hyvä tulee, jos tulee. 

Ensi kertaan~
-Keikkudo

2 kommenttia:

  1. Oot sinä kerinny vaikka mitä, hienoja töitä.. :)

    VastaaPoista
  2. Voi kiitos :) Taisi tuo neulekärpänen puraista ihan tosissaan kun nytkin vaikka olen 25 min sitten herännyt mietin jo mitähän tänään neuloisin :D

    VastaaPoista