keskiviikko 17. kesäkuuta 2015

Parit sukat, pipo ja muita juttuja.

Taas on ehtinyt vierähtää aikaa edellisestä postausesta. Itseasiassa juurikin tänään tuli täyteen vuosi tämän blogin pitämisestä. Harkitsin vakavasti että olisin järjestänyt jonkinlaisen arvonnan mutta näin pienellä seuraaja määrällä en viitsinyt vaivautua. Niimpä ajattelinkin että jos ensi vuonna tähän päivään mennessä on seuraajien määrä ylittänyt 150 henkilöä, niin arvon itse neulomani pitsishaalin palkinnoksi. Shaali tulee olemaan kolmion mallinen ja samaa koko luokkaa kuin veljeni vaimolle tehty Alberta shawl. Eli jos ajatus pitsishaalista kiinnostaa niin suosittelin ehdottomasti liittymistä blogini lukijaksi Google+ kautta!

Mutta sitten itse asiaan. Aloitin toukokuussa tekemään itselleni hieman keväisempää pipoa paikallisen lankakaupan loppuunmyynnistä ostamistani langoista. Tähtäsin siihen että pipo tulisi valmiiksi syntymäpäivääni mennessä ja niinhän se vain valmistuikin. Olen tehnyt tällä samalla ohjeella nyt yhdeksän pipoa, eli voin vielä ensi syksynä mahdollisesti tehdä yhden lisää.
Lanka oli aivan ihanaa neulottavaa. Alpaca superlightia Langilta ja aivan kuten myyjä kehuikin niin piposta tuli ihanan kevyt ja lähes painottoman tuntuinen kokoon verrattaessa.



Aloitettu: 6.5
Valmis: 20.5
Langanmenekki 29g
Malli: Hinagiku Hat


Sitten valmistuikin yksi ikuisuusprojekti. Vaikka kuinka nautinkin ohuella langalla sukkien neulomisesta niin koko 44, 2mm puikoilla tuntui loputtomalle urakalle. Tietysti siihen saattoi vaikuttaa sekin että mies ei halunnut sukkiinsa mitään erikoista, ja mikäs sen tylsempää kuin neuloa sileää pitkiä matkoja. Sukat kuitenkin valmistuivat ja mies vaikutti tyytyväiselle. Jos alottaisin nyt saman urakan uudestaan niin tekisin varpaat hieman eri tavalla istuvuuden parantamiseksi sillä nyt pikkuvarvas alkoi aivan liian ylhäältä. Mutta pienestä virheestä huolimatta nämä oli ihan mukava projekti ja tuo Dropsin Fabel on lankana aivan ihanaa, varsinkin tässä sävyssä.



Aloitettu: 18.4
Valmis: 1.6
Langanmenekki: 92g 

Valitettavasti ei sitä voi lomaa viettää täysin neuloen, ihan vain siltä varalta ettei kyllästyisi(oikeasti täällä on tälläkin hetkellä seitsämän neuletta enemmän tai vähemmän vaiheessa.) Päätin kokeilla jo talvella internetin ihmeellisestä maailmasta löytämääni kahvikupin koristelua. Tarkalleen sanottua kynsilakalla marmorointia. Loppu tulos oli oikein mukava, niimpä päädyin tekemään vielä miehen siskontytön kanssa pari kuppia. Hauska tekniikka, jos sitä vielä jonain päivänä oppisi tekemään samalla tekniikalla kynnetkin? Ehkä, ehkä ei.



Lisäksi aivan ohimennen valmistui jämälangoista huivi, käsin neuloen. Tekniikka on minun mielestäni hirveän rentouttava ja en antanut langan ohuuden haitata. Huivi saikin heti valmistuttuaan uuden kodin yläkerran naapurin luota.

Aloitettu: 13.6
Valmis: 13.6(30 minuuttia myödemmin)
Langanmenekki: 50g
Malli: 30 minute infinity scarf (ilman päiden yhteen ompelua)

Ja ihan viimeisimpänä, vaan ei vähäisimpänä sain taas yhdet joululahjasukat valmiiksi (ai miten niin se joulu meni jo puoli vuotta sitten?) Tosiaan, annoin siis lahjaksi sukkalahjakortteja joilla jokainen sai tilata itselleen sopivat sukat. Nämä menevät miehen veljelle. Muistin taas miksen tykkää neuloa 4mm puikoilla, ne tuntuvat nykyään niin hirveän paksuilta vaan kun halusin saada nämä nopeasti valmiiksi ja Novitan 7 veljestä sattui löytymään pari juuri oikean väristä kerää kassin pohjalta niin olihan se aloitettava. Vielä pitäisi kaksi paria näitäkin väkertää


Aloitettu: 12.6
Valmis: 16.6
Langanmenekki: 119g
Malli: Googlesta Karhu logo


-Keikku


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti