keskiviikko 19. marraskuuta 2014

Nyöritetyt polvarit ja muuta mukavaa
























Taas valmistui yhdet sukat, ehtivät jo lähteä uuteen kotiinkin! Eli tein taas vaihteeksi nyöritetyt polvisukat eräälle tuttavistani. Tänään vaihtoivat omistajaa ja toivottavasti lämmittäjät saajan jalkoja! Olen tykästynyt tähän sukkamalliin, sillä se on nopea(jos päättelemistä ei lasketa) ja ennen kaikkea helppo kuljettaa mukana kun neuloo pyöröpuikolla. Tietysti asiaa helpottaisi se jos reunoja ei tarvitsisi virkata ja muuten kikkailla päättelemisessä koska kumpikaan mainituista ei ole oikein minun juttuni. Siksipä minulla onkin yhdet elokuussa aloitetut nyörisukat vieläkin kesken. Tähtään niiden kanssa jouluun  joten olen lykännyt niiden valmistumisen kanssa.  Nämä musta/pinkki/valkoiset valmistuivat lopullisesti viikonloppuna (kesti hieman nyörien kanssa kun laiskotti). Lankana on ihan seiskaveikkaa, 4mm puikot ja 120 silmukkaa aloituksessa. ëivät ole edes kyjy sukat, sillä ne on aloitettu liian myöhään, mutta mitäpä pienistä.

Muuten Kyjy rintamalla sujuu suhteellisen hitaasti. Sain tosin siirrettyä vihdoin shoulder wrappini silmukat takaisin puikoille ja tehtyäkkin jo jonkin matkaa kun tajusin taas kahukseni ettei lanka riitä, noh ensi kuussa ostettava lisää tuota ihastuttavaa novitan huurretta. Viime aikoina on myös tullut aloitettua muutamaa uutta, kyjyn ulkopuoleista työtä. Veljeni tuleva vaimo lähetti minulle kuun alussa hieman lankoja. Löytyy paria eri pitsilankaa ruskeana ja harmaana. Harmaasta aloitinkin jo tekemään Shaalia joka tulee veljeni tulevalle vaimolle heidän häihinsä. Huivin malli on nimeltään Alberta ja löytyy Ravelrystä



 


Lisäksi mukana oli toinen harmaa lanka, paksumpi ja pörröisempi josta olen aloittanut tekemään pipoa itselleni ihanalla Hinagiku mallilla. Tuo malli vain sopii parhaiten tälle tukalle ja pidän siitä kuinka tämän pipon voi tehdä oikeastaan mistä vain langasta. Monesta on jo tullutkin kokeiltua!  Langan nimeä en tiedä, enkä oikeastaan sitäkään mitä se sisältää. Veikkaisin jonkin sortin keinokuitua. Ihanan pehmeää lanka.



Ja näin loppukevennyksenä neuloin takulleni "sukan". Tämä oli mukavan nopea tehdä ja taidan käyttää muutaman langan loput tekemällä näitä takkujani koristamaan. Miesystäväni jo nimesikin tämän hauskasti tukkasukaksi! on näitä tässä viikon aikana ilmestynyt jo toinenkin mutta siitä en ole ehtinyt vielä kuvaa ottamaan joten ehkäpä ensikerralla!

Tukkasukka~

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti